top of page
  • yolbasmit

37 kunstenaars | 1 thema: SOILS

Expositie SOILS van Kunstcollectief Gelderse Poort te zien in het atelier van Yolba Smit, Kerkplein 12, Leuth (in de Ooijpolder bij Nijmegen).

Zaterdag 22 juni en zondag 23 juni van 11:00 - 17:00H

Na een eerder succesvol weekend in Millingen aan de Rijn, met meer dan 500 bezoekers in 2 dagen, gaat de thematentoonstelling SOILS verder op reis. Kom kunst kijken in Fort Pannerden (tot en met 2 juni) Beers (8 en 9 juni) en daarna in Leuth.


SOILS

"Een urgent hedendaags thema, waarbij de vraag wordt gesteld hoe wij ons verbinden met de bodem, de grond waarop wij leven.Hoe zorgen wij voor onze grond, zoals de grond ook voor ons zorgt.Wij hebben binnen ons kunstcollectief (als belangrijkste driepoot) de basisonderwerpen ‘Kunst, Cultuur en Natuur in de Gelderse Poort’.

Hoe bijna vanzelfsprekend is het om deze drie in 2024 als thema te verbinden metzowel het ‘zorgen-thema’ van ons tijdsgewricht, als met een hoopvolle bewustwordingvia het thema : ‘SOILS’.Laten we eens onderzoeken hoe wij onszelf als kunstenaars verbinden met de aarde.Er bestaat een enorme hoeveelheid kennis over onze grond in het poortgebied van het Gelderse Rivierenland. Vanaf de vroege geschiedenis tot nu is er veel vastgelegd overonze bodem, naast immateriële kennis. Hoe kunnen we hierbij leren van elkaar, elkaar ondersteunen en relaties aangaan? Hoe kunnen wij als kunstenaars van het KGP ons verbinden met de grond waarop wij leven? Ieder van ons op de eigen manier, maar ook met elkaar.De wereld verandert, wij veranderen de wereld!"

Marjolijn Rigtering – voorzitter Kunstcollectief Gelderse Poort.13 views

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page